Actueel

Update: Coronavirus

Beste Leden, ouders of verzorgers,

Wij zijn blij dat de JongNL-groepen weer mogen beginnen. We hebben onze groep gemist. Vanaf maandag 18 mei gaan we de groepsactiviteiten voor de leeftijdscategorie t/m 12 jaar weer een keer per 2 weken opstarten.

Voor de leeftijdscategorie van 13 t/m 18 jaar gelden andere richtlijnen. Deze richtlijnen vormen op dit moment nog een dusdanige uitdaging dat wij nog aan het kijken zijn hoe we hier vorm aan gaan geven. Bij deze groepen zal de leiding zelf met de leden en de ouders contact opnemen.

De planning en regels die gelden voor de groepsavonden zijn te lezen in onderstaande brief:


GROOT KAMP JNBERG 2020

Via deze weg willen wij jullie informeren dat het groot kamp van JN Berg 2020 in Brunssum, welke gepland was van zaterdag 15 augustus t/m zaterdag 22 augustus niet door zal gaan. Dit besluit heeft het bestuur helaas moeten nemen op basis van een aantal redenen.

  • Het groot kamp in Brunssum zou ons eerste kamp zijn in Brunssum. Door het wegvallen van ons voorbereidingsweekend ten laste van de coronacrisis, en verdere maatregelen inzake het coronavirus hebben wij onvoldoende tijd en mogelijkheden gehad om dit kamp goed voor te kunnen bereiden. Wij willen onze leden zoals ze gewend zijn van ons een kwalitatief goed kamp kunnen aanbieden. Een kwalitatief goed kamp is in onze ogen ook vooral een veilig kamp voor alle deelnemers.
  • Zoals de richtlijnen nu aangegeven zijn door de overheid zijn alle evenementen tot 1 september niet toegestaan. Wij als JN Berg zien ons groot kamp, gezien de grote en het aantal mensen die hierbij betrokken zijn als een evenement.
  • De richtlijn voor het houden van 1,5 meter afstand is op een groot kamp niet te realiseren. Nog los van alle andere hygiëne maatregelen.

We zijn op de achtergrond met de leiding en bestuur bezig met alternatieven voor na 1 september, of eerder, mochten we van de overheid weer ruimte krijgen om een kamp, of andere vorm van gezamenlijke activiteit te organiseren. Wanneer dit van toepassing is zullen we dit communiceren.
Aangaande de versoepeling van de richtlijnen inzake het uitoefenen van sport en spel voor jongeren tot 12 jaar, en van 12 tot 18 jaar, zoals afgegeven in de persconferentie op dinsdag 21 april 2020, hierover zijn we in overleg met de gemeente.

We willen onze leden graag JN activiteiten aanbieden, echter dient dit op een veilige wijze te gebeuren. Zodra hier meer duidelijkheid over is zullen we dit ook communiceren.

Los van dit alles proberen wij als JN Berg zoveel mogelijk in contact te blijven met onze leden middels een aantal activiteiten die we de afgelopen periode op gepaste afstand hebben kunnen aanbieden, denk aan de leuke “Kahoot” quiz en de speurtocht met JN voorwerpen door het dorp. Ook hebben al een aantal groepsavonden digitaal plaatsgevonden.

Wij begrijpen dat dit bericht vragen kan oproepen. Indien er vragen zijn kunnen deze via mail gesteld worden. Stuur de vragen naar voorzitter@jnberg.nl. Wij zullen deze voor zover mogelijk beantwoorden.

Met vriendelijke groet,
Namens het bestuur van Jong Nederland Sint Odiliënberg,

Frank Konings
Voorzitter JN Berg


Laatste Nieuws:

March 12, 2020

Lees hier de maatregelen van Jong Nederland Limburg rondom het coronavirus!

Het bestuur en bureauteam van JongNL Limburg heeft de afgelopen weken met regelmaat contact gehad met de GGD inzake maatregelen rond het coronavirus.
Vanmiddag hebben we besloten, op basis van de aanbevelingen van het kabinet, dat de Moonwalk van komend weekend niet doorgaat!!
De opgegeven contactpersonen van de ingeschreven groepjes krijgen spoedig een mail en/of een telefoontje.
Of en wanneer de Moonwalk wel plaats zal vinden, kunnen we nu nog niet zeggen. Zodra een besluit valt, wordt dit ... See more

March 7, 2020

Iedereen die mee heeft gecollecteerd voor Jong Nederland Sint Odiliënberg: onwijs bedankt! We hebben geld opgehaald voor leuke activiteiten voor onze leden en voor projecten van Jantje Beton. Dankjewel!

March 7, 2020

De laatste dag van de Jantje Beton Collecte week! We willen alvast alle collectanten en vrijwilligers bedanken voor hun inzet! 🙏🏻

Maar... je kunt nog wel online doneren ( via digicollect) t/m 31 maart. ➡️ https://jantjebeton.digicollect.nl/

Over de Jantje Beton Collecte
Drie op de tien kinderen spelen niet of slechts één keer per week buiten. En dat terwijl spelen ontzettend belangrijk is. Daarom organiseert Jantje Beton één keer per jaar een grote collecte. Samen met ... See more

March 2, 2020

Jong Nederland Sint Odiliënberg collecteert deze week voor Jantje Beton. Niet thuis of geen kleingeld in huis? Doneer online via onderstaande link.
Alvast bedankt namens al onze leden!

https://jantjebeton.digicollect.nl/jong-nederland-sint-odilienberg

3 op de 10 kinderen speelt niet of slechts één keer per week buiten. Daar doen wij wat aan met de Jantje Beton Collecte. Doneer jij ook?

February 27, 2020

In de week van 2 t/m 6 maart gaan onze collectanten weer het dorp rond voor de collecte van Jantje Beton. Wil je nu alvast een bijdrage doen zodat wij nog meer leuke activiteiten kunnen organiseren voor onze leden? Doneren kan vanaf nu al via onze online collectebus. 50% van de opbrengst is rechtstreeks voor onze eigen vereniging. De overige 50% wordt gebruikt voor landelijke buitenspeelgelegenheden voor kinderen.

https://jantjebeton.digicollect.nl/jong-nederland-sint-odilienberg

3 op de 10 kinderen speelt niet of slechts één keer per week buiten. Daar doen wij wat aan met de Jantje Beton Collecte. Doneer jij ook?

February 18, 2020

Veur de vastelaovendj de dames nog effe get EHBO biejbringe... doe wits maar nooit! 😉🚑💉

February 17, 2020

In de week van 2 t/m 6 maart staat de collecte van Jantje Beton weer gepland.
De opbrengst gaat voor de helft naar onze eigen vereniging en daarmee zorgen wij voor een gevarieerd programma voor onze leden.

Jij collecteert toch ook mee? Stuur snel een berichtje via onze Facebookpagina of mail naar secretaris@jnberg.nl

We kunnen jullie hulp goed gebruiken!

February 15, 2020

Mit Prins Max en Prinses Timmi veurop, zitte veer Jong Nederland oppe kop! ❤💛💚

February 15, 2020

Gisteraovend waas het zowiet, ozze vastelaovend aovend mit als hoogtepuntj het oetrope van Ôs Jong Nederland Prinsepaar 2020: Prins Max en Prinses Timmi!
Mit Prins Max en Prinses Timmi veurop, zitte veer Jong Nederland oppe kop!

Samen mit de jeugdraod, Prins Luc en Prinses Kiki, Prins Ruud, de Raod van 11, het Boerebroedspaar en de kinjer en leiding van de Jong Nederland hubbe veer eine onvergaetelijke aovend gehad. Ein speciaal dank aan Herwin, veur de sjieke scepters en Marc en Erwin, ... See more

February 4, 2020

• Vastelaovesnuujts •

Op vriedig 14 fibberwarie sjteit de jaorlikse ‘Carnavalsaovend’ van JN-Berg weer op ‘t programma!

Ut belaof eine supersjieke aovend te waere, mit optraejes van versjillende Berger artieste. Es hoogtepuntj van de aovend zal d’r aug weer ein heus ‘JongNederland Prinsepaar’ oetgeroope waere. Het Prinsepaar is venoavend gevroagd. Ze sjtaon al te trappele van ongeduldj en kinne neet wachte om zich aan uch te laote kieke!

Zeuk dus allemaol alvas uch ... See more

« 2 of 10 »