Grootkamp 2016 Lierop

Luc   4 september 2016   Reacties uitgeschakeld voor Grootkamp 2016 Lierop

Kampfoto 2016Op zaterdag 20 augustus vertrokken de groepen met een deel van de leiding op de lange fietsreis naar het kampterrein in Lierop. De jongste groepen hadden meer geluk, die mochten met de bus mee naar het Brabantse land. Hier aangekomen stond al een volledig kampterrein klaar. De opbouwvaders (en ook moeders dit jaar) hadden er samen met de technische staf en de overige leiding, die niet mee fietsten voor gezorgd dat er een van de mooiste terreinen van de afgelopen jaren klaar lag voor de leden.
Na de lange reis, het inrichten van de tenten en het verkennen van het terrein had iedereen natuurlijk een reuze honger. De overheerlijke nasi-maaltijd werd verzorgd door Bert en Ronald met de “Dikke” veldkeuken. Wat natuurlijk een extra mooie aftrap van het kamp was.

Na de eerste nacht slapen werden we welkom geheten door onze nieuwe kampleider Sandy Fox en was het tijd voor de inmiddels traditionele gezamelijke dag. Tijdens deze dag worden de kinderen van alle leeftijden door elkaar gehusseld en wordt in deze groepjes de dag doorgebracht. Zo was er ’s morgens een vossenjacht in Lierop en na het middageten stonden er spellen op het programma in het thema “Berger Kermis”. Van het thema is wel enigszins afgeweken, want er waren maar liefst 9 spellen, dit zijn er aanzienlijk meer dan we gewend zijn op de kermis.
’s Avonds was pastoor L’Ortye op het kampterrein en gaf tijdens de viering een geloofscursus.

Op de maandag was er ruimte voor eigen programma’s, de leiding van de groepen had weer de mooiste activiteiten voorbereid. Er werd geknutseld, hutten gebouwd, tochten gelopen en nog veel meer.
Toen het duister werd was er voor de jongste groepen het kampvuur. Hier werd lang naar uitgekeken want wat is natuurlijk een kamp zonder een kampvuur?

De survival was dit jaar op dinsdag en woensdag. Alle groepen trekken er dan op uit om een survivaltocht te lopen. Tijdens deze tochten zijn er verschillende spellen en activiteiten in survivalstijl. Het waren vermoeiende dagen want de thermometer stond ondertussen boven de 30 graden. Veel van de oudere groepen slapen deze nacht ook niet op het terrein. En wordt zelf een slaapplek in he bos gemaakt of bij een boer op stal geslapen.

In de loop van de woensdag druppelen alle groepen weer het kampterrein op. Je voelt de spanning in de lucht hangen, want ’s avonds is het natuurlijk ouderavond. Dit is een avond met twee emoties, tranen van geluk gaan uiteindelijk over in tranen van verdriet. Maar deze drogen gelukkig snel tijdens het avondspel dat aansluit op de ouderavond.
Tijdens de ouderavond is John Bekkers gedecoreerd met de Zilveren speld van verdienste van Jong Nederland, als dank voor al de jaren die John zich in heeft gezet voor de vereniging, als leider, voorzitter en nu als lid van het klusteam.

Na weer een dag vol activiteiten was er op donderdag avond de reveu. Alle groepen hadden een optreden voorbereid die een fase in het leven van Ben Bouten moest voorstellen. Deze weledele heer Bouten heeft een zeer bewogen leven gehad kan ik u wel vertellen.

Vrijdag morgen kwam de bus weer voorrijden om de kinderen naar het Billy Bird park in Volkel te brengen. Op dit dagstrand met atracties en achtbanen werd van de laatste zonnige kampdag genoten. De oudere groepen zijn de zon gaan aanbidden in de Tongelreep.
’S Avonds was het discotijd. In de grote tent gingen de voetjes aardig van de vloer, wat na het weer van de afgelopen dagen een flinke stofwolk opleverde.

Maar aan al het moois komt een eind. Zaterdag was het tijd om op te ruimen, de tent te poetsen en weer af te breken. Gelukkig stonden er opbouwvaders weer paraat om te helpen bij dit karwei. Maar daarna was het toch echt tijd om de lange thuisreis te gaan ondernemen.

Graag willen wij alle sponsors, opbouwvaders en moeders, de keukenstaf, de technische staf, alle leiders en kampleider Sandy bedanken voor het mogelijke maken van dit onvergetelijke kamp voor alle kinderen.

Leiding en bestuur Jong Nederland Sint Odiliënberg.